Onderweg naar..

Het is inmiddels bijna vijf maanden geleden dat mijn linkeroog ineens oogbol druk 50 had. 

Nu in beide ogen een operatie gehad. Er is een draintje geplaatst in beide ogen die ervoor zorgt dat de oogbol druk niet meer zo hoog wordt. Ik heb vorige week nacontrole gehad en de buisjes werken goed.


Door de hoge oogbol druk links in september is in dit oog Macula oedeem ontstaan en daarbij is de uveitis opgevlamd. Dit zorgt er nu voor dat ik links 10% en rechts 40% zicht heb. De oogzenuw is ook aangetast, dit door alle prednison en andere druppels  sinds de Lyme in 2011.

Er zijn afgelopen weken in het UMC veel onderzoeken gedaan en onderliggende oorzaken zijn uitgesloten.


Nu heb ik een zware prednison kuur en daarbij medicatie die het immuunsysteem onderdrukken.

De spiegel van deze medicatie moet opgebouwd worden dus ik mag nog langer geduld en vertrouwen houden. 


Al met al een bijzondere tijd. Veel inzichten gekregen die anders niet zichtbaar zouden zijn geworden. 

Er zijn luisterboeken op mijn pad gekomen waar ik veel aan heb. Duidelijkheid, antwoorden en bevestigingen heb ik gekregen. Ik ben dankbaar voor deze pittige tijd. Het is zeker niet gemakkelijk. Het is een reis naar binnen, ik word als het ware binnenste buiten gekeerd.

Hoe het er de komende weken uit gaat zien is nog een mysterie dus ik leef dag bij dag en volg mijn gevoel. Daarbij ben ik erg dankbaar voor mijn lieve man 💚 en kinderen. 


De luisterboeken zijn geschreven door Pamela Kribbe.