Invasie van de naaktslak

Invasie van de naaktslak.

 

 

Waar je op dit moment ook loopt, je komt hem tegen. De naaktslak.

Zoveel als dit jaar heb ik nog niet ervaren, in de tuin, op de stoep en in het park overal!

Niet dat ik iets tegen dit beestje heb hoor, al het levend goed heeft een functie.

 

Op het pad zag ik ze vanmorgen glijdend en glibberend oversteken, alleen of met kind.

Slijmerig glijend over elkaar heen, al parend of knuffelend.

Zelfs volop in het gras, waar ze de kleur hebben van poep, zoals bij ons, alle tinten bruin tot zwart toe. Je bent bang om er over uit te glijden..

 

Uit het boek van Christiane Beerlandt, “Als de dieren spreken konden”

De Naaktslak

 

Ontmoet je als mens Naaktslak op je pad, dan betekent dit verder voor jou: 

leef jij als een slapende vulkaan, je instinctieve energieën opgeslagen in je binnenste, maar niet geuit; noch benut of of omgezet in vulkanische krachten die bruisen en geven, noch echt leven of creëren? Verschuil jij je als onder een afgesneden wratje op je huid? Jij toont wel wratjes, maar jijzelf…waar ben je? 

Durf jij je niet te manifesteren, verschuil jij je diep, wat bangelijk onder een schijnlaag die je a.h.w. in huiderupties of gezwollen poriën naar buiten toe manifesteert? Misschien wat verhard, verkalkt, zodat je in zekere zin jezelf ongevoelig maakt voor bepaalde aanrakingen die kwetsend zouden kunnen zijn?

 

Leef toch, lééf! Wees niet bang, verschuil je ware ik niet langer en kom naar buiten uit je holletje.

Aanzie het leven, kijk in de ogen en vrees niet jezelf te ontbloten in het daglicht. Schuw niet, vlucht niet. Ervaar jezelf als Mens, als goed en lichtend, niet als duister slecht of lelijk. Toon je in je echte gedaante en loop niet langer weg van communicatie met al wat leeft. Dit is de weg naar zelf-bevrijding.

 

Katapulteer al je krachtige energieën buitenwaarts en beleef je vulkanische stromingen als een heerlijk vuurwerk dat je op de aarde spuit.  

Laat die oer-krachten zich in vormende zin in dienst van het leven inzetten. Geniet ervan je zijn te openbaren, te manifesteren. Laat met Kracht die oer-inhoud opbruisen en kanaliseer ze in gerichte banen. 

Doorvoel deze beweging vanuit je diepste zielsinhoud, wees niet bang. Leid jouw leven en laat jouw hele zijn maar openbaren in het leven. 

Hou je niet in, trek je niet terug, neem je hele lichaam in bezit met liefdeskracht en voel je één met jezelf, één gelijkmatige stroming buldert nu het levensbos in.

Krachten exploderen; te lang opgehouden dynamiet vindt zijn uitweg. Het is de mens die zich in al zijn kleuren vrij geeft aan zichzelf in een levend gebeuren. Geen verstoppertje meer: een openbaring!

De naakte waarheid omtrent jouw “zijn”. Rebels zo het moet, de wereld verkennend in vertrouwen, zonder de dingen/mensen rondom jou vast te grijpen.

 Het levenscentrum in jezelf, veilig en oersterk.

 

Hartegroet,

Margot

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0